The captainsSporten? Ja, maar liefst zonder de kwaaltjes, zonder zadel- of spierpijn of een verstuikte enkel zo nu en dan, om nog maar te zwijgen over een tennis elleboog, dan... wordt het tijd om te golfen!

België golft…te weinig

Je moet al geluk hebben om één van de 55 golfbanen te vinden, laat staan om er lid van te worden. We bengelen onderaan de lijst als het gaat over het aantal golfbanen (in Nederland 133, Engeland 1554). En daarenboven zijn er slechts 65.000 geregistreerde golfers, Nauwelijks 0,6% van de Belgische bevolking. Daar moet verandering in komen.

Daarom is de WaseGolf als derde golfbaan in het Waasland een must voor ieder die houdt van een uitdagende sport die vele dingen gemeen heeft met het gezelschapsspel “Mens-erger-je- niet”. Naast frustratie en ergernis, omdat die bal net de verkeerde kant kiest, heel veel gezelligheid, vriendschap en (ont)spanning.

Het ware clubgevoel is hier helemaal aanwezig. Al snel werd een sportcomité opgericht door de clubleden van de WaseGolf om de organisatie in handen te nemen van de wedstrijden.

U denkt al snel dat deze sport enkel wordt beoefend door de happy few, niets is minder waar…

A. Vergaderen

(1) Wie zijn we?

Ieder die een beetje gevoel heeft voor het clubleven, weet al snel dat er niets zomaar gebeurt en daarom is het van groot belang om mensen geëngageerd te krijgen om mee de kar te trekken. Er zijn ondertussen, maar ook daarvoor al, enkele leden zich spontaan gaan opgeven als kandidaat en dat leidt tot volgende ingevulde vacatures:
Juniorcaptain: Katty

Ladiescaptain: Ann

Seniorcaptain: Walter

Mensday captain: nog niet ingevuld

Secretaris: Andy

Duo Captain: Lucas & Theo

Onthaalcomité: Sybke & Vic

Feestcomité: Rita, Flora en Luc

Referee: Marc


(2) Wat wordt er verwacht?

Heel wat wedstrijden om elkaars kunnen te peilen op de baan. De meeste van ons hebben afgelopen jaar hun GVB (Golfvaardigheidsbewijs) behaald en voelen de druk om van die handicap 45 zo snel mogelijk weg te komen. Het zal jullie daarom verheugen dat er wekelijks wedstrijden worden geregeld voor alle leden, groot, klein, jong, oud, vrouw of man.

B. Organiseren

(1) Wanneer?
Heel het golfseizoen worden wedstrijden op de WaseGolf georganiseerd en daar hebben we jullie WaseGolf clubleden ook voor nodig. Al was het maar om de praktische werking voor de diverse captains te vergemakkelijken. Elke week paraat staan voor de club is geen opgave, maar wordt wel een zware taak als je ook nog voor je gezin, partner, vrienden of familie er wil zijn.

Dus, geef je op en laat je mee voeren in die boeiende wereld van holes, greens en pars.


(2) Waar?
Natuurlijk, in de eerste plaats in je homeclub de WaseGolf. Maar ook gaan we ons kansen wagen op die andere 54 banen waar we geen ervaring hebben en waar de moeilijkheidsgraad op een ander vlak ligt. We hebben zelfs een golfweekend gepland. In het buitenland drie dagen golfen en feesten om je prachtige nearest to the hole of longest drive te vieren.

(3) Hoe?
Hoezeer we ook ons best doen, de golfreglementen blijven een lastige oefening om aan te leren aan nieuwe clubleden. Ook de etiquette zijn een doorn in het oog van de enthousiaste golfamateur. Maar toch willen we verschillende sessies organiseren om deze zo noodzakelijke golfregels jullie eigen te maken.
Je weet toch dat elke hole meer dan 100.000 Euro kost. Daarom moeten we ook zeer spaarzaam zijn op deze investering die voortgesproten is uit het “I have a dream”-syndroom van de WaseGolf eigenaars.


C. Tot slot

We willen en wensen dat jullie als volwaardige enthousiaste golfers elk golfrondje als een belevenis ervaren waarbij je adrenaline-peil omhoog schiet. Bewegen, beleven, genieten en natuurlijk ook verteren in onze prachtige Brasserie die door Tom wordt geleid. Eén van de eigenschappen die golfers gemeen hebben, zijn die herinneringen aan die ene bal die op hole 8 over de bomen op zeker (!) 20 cm van de hole landde.


Genieten van de natuur, van elkaars gezelschap en van golf…het ware leven.


Lucas & Theo
Duo Captain van de WaseGolf