Dit jaar zullen er vaker marshals zijn op de club. Wie zijn ze, en wat doen ze precies? 

We zijn blij om te kunnen rekenen op de vrijwillige inzet van Philippe Van Kerkhove, Theo van Veen, Ann Feusels, Walter Vercruysse, Jean-Pierre Van Campenhout, Sandra Smet, Stephen Maguire, Frank Arts, Franky Yzewyn, Eric Thyssen en de Captain. Je zal hen zowel op de baan, driving range en putting green kunnen aantreffen, en dit zowel tijdens wedstrijden als daarbuiten. 

Marshals hebben geen politionele maar vooral een hulpverlenende opdracht. Ze zijn geen referee, maar kennen uiteraard de regels goed. Als ze aanwezig zijn in hun hoedanigheid van Marshal zullen ze herkenbaar zijn aan de gele band om hun bovenarm, en/of een fluo hesje. Naast de Captains, zijn ze uiteraard ook gastheer/gastvrouw en aanspreekpunt voor alle leden, zowel startende als ervaren golfers.

Bij wedstrijden zorgen ze voor aanwijzingen bij de start, en voor het vlotte verloop ervan. Ze waken over de veiligheid op de baan en zorgen dat het wedstrijdritme goed wordt aangehouden. De Marshal wijst zo nodig spelers op hun verantwoordelijkheid om het spel voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken. Indien hij of zij opmerkingen zou hebben over het spel, de regels of etiquette worden ze altijd eerst aan de speler in kwestie meegedeeld na het beëindigen van de hole, en indien nodig nadien aan de wedstrijdleiding. 

Onze marshals zijn hoffelijke en vriendelijke vrijwilligers die hun taak met de glimlach uitvoeren. Don’t forget to smile back ;-).